Artist Statement

Het maken van textielkunst is voor mij een zingevende activiteit waarbij er bij voorkeur iets ontstaat dat anderen raakt of aan het denken zet. Wanneer ik vanuit mijn emotie werk zal deze emotie ook in mijn werk zichtbaar worden. Het ontstaansproces ontvouwt zichzelf en ik volg. Zo vormt zich op organische wijze een object. Het proces is een wezenlijk onderdeel van dit object.

Ik werk bij voorkeur driedimensionaal met wolvilt en zelfgesponnen wol en bijzondere garens. Wol voelt fijn aan en is makkelijk te verwerken. Spinnen is voor mij bovendien een vorm van meditatie. Het gebruik van andere materialen, zoals hout, plastic of ijzer, kan het object nog spannender maken.

Inspiratiebronnen zijn voor mij de tangomuziek van Astor Piazolla en gedichten/verhalen van Toon Tellegen. Astor Piazolla vertolkt voor mij de passie, de rauwheid van het leven en de hoop. Toon Tellegen weet in zijn dierenverhalen het gewone leven in al zijn kwetsbaarheid op een verrassende en vaak ontroerende manier neer te zetten. Deze levenselementen wil ik in mijn werk tot uiting laten komen. Graag gebruik ik hiervoor gezichten en mensfiguren.